Fotografie Wildkamperen Zweden Outdoor

Ga mee op een onvergetelijk fotografie wildkampeer avontuur door Zweden

Zweedse Foto Expeditie

Fotografie, wildkamperen, de natuur en jij

Wat gaan we doen?

Ga mee op reis door het prachtige Zweden. Geniet van stralende herfstkleuren, kampeer aan adembenemende meren, kook op een kampvuur, geniet van de natuur en leg het vast met je camera. Onder begeleiding van een professionele fotograaf (Wahid) en outdoor expert + gids (Harm), dompelen wij ons zelf onder in de Zweedse natuur, van 17 t/m 22 september 2023. 
Bekijk de video hiernaast om een beeld te krijgen bij wat je te wachten staat.  

Waarom mee op deze reis?

Met de unieke combinatie van écht wildkamperen en fotograferen, ga je een onvergetelijke reis tegemoet. Je komt op plekken waar je anders nooit zou komen. Je creëert unieke beelden, geen grote trekpleisters waar miljoenen anderen al zijn geweest. De beste foto’s vertellen vaak een verhaal, de beelden die je tijdens deze reis maakt zullen dat ook doen! Want je moet een beetje werken om op die bijzondere locaties te komen. Dat maakt de reis en je foto’s onvergetelijk. Deze reis gaat net zoveel om het buiten zijn en het wildkamperen als om de fotografie. Je mooiste en beste foto’s maak je niet vanuit een bus of langs de weg. Je moet eropuit gaan, de natuur in met je camera. Dat is wat we gaan doen,
een onvergetelijk avontuur beleven.

Wat is er te fotograferen en te beleven?

Het programma

Op dag 1 verzamelen we ons op het terrein van Harm in Zweden. Hier leren we elkaar nog wat beter kennen onder het genot van een hapje en een drankje. 

Dag 2, 3, 4 en 5 brengen we buiten door in onze tenten, in de natuur. De dagen bestaan uit veel fotograferen, stukken wandelen naar de volgende locatie (10 à 15km per dag), ons kamp opbouwen, koken op het kampvuur (of je gasbrander), relaxen en de liefhebbers kunnen in de avond de sterrenhemel fotograferen!

Op dag 5 komen we rond het avondeten weer aan op ons startpunt. Hier wacht een uitgebreid en gezellig etentje op ons, om de reis op een fijne manier af te sluiten!

Op dag 6, na een goede en welverdiende nachtrust, kan iedereen weer zijn eigen pad vervolgen.

Zondag 17 september verzamelen we ons allemaal op het terrein van Harm in Zweden, Hagfors. Na je aanmelding hebben we elkaar en de groep al leren kennen via een video call. Maar hier, in het echt, pakken we een moment om elkaar nog beter te leren kennen.
Dit doen we onder het genot van hapjes en drankjes!

Je kunt of al meteen in je tent buiten slapen. Of nog even genieten van een stevig dak boven je hoofd door in een gebouw op het terrein te slapen.

Dag 2 begint met een mooie wandeling door de Zweedse natuur richting onze eerste wildkampeerplek en foto locatie. We zitten al meteen midden in de natuur!

De vroege vogels staan lekker vroeg op om de zonsopkomst te fotograferen! Gelukkig hoef je maar een rits open te ritsen en je bent al op je foto locatie. Na het fotograferen, of ervoor, ontbijten we lekker met z’n allen, ruimen het kamp op en gaan door naar de 2e kampeerplek aan een meer!

We mogen genieten van nog een volle dag buiten! Na een fijne rustige ochtend gevuld met fotografie, lopen we door naar onze laatste kampeerplek. 
Houd je van wildlife? Als je vroeg op staat en rustig het bos gaat verkennen, dan is er een kans dat je het een en ander tegenkomt, zoals een eland wellicht!

Onze laatste nachtje wildkamperen zit erop. We hebben genoten van een mooie sterrenhemel en worden hopelijk begroet door een stralende zonsopkomst. We beginnen langzaam aan onze wandeling terug richting Harm’s terrein. Onderweg zijn er nog een aantal mooie fotomomenten.

Na een welverdiende goede nachtrust is iedereen fit en opgeladen. Het is tijd om weer terug richting huis te gaan. Je kunt eindelijk je foto’s op het grote scherm gaan bekijken en het avontuur delen met familie en vrienden!

Wat krijg je voor de prijs?

  • De kosten voor deze reis bedragen €1500,- 
  • Je krijgt een unieke combinatie van fotografie en wildkamperen.
  • Kennis en begeleiding van een professionele fotograaf en outdoor expert. Verderop lees je meer hierover.
  • Je komt op unieke plekken waar maar weinig mensen ooit zullen komen.
  • Je creëert unieke beelden met je camera.
  • De optie om je backpack te laten bezorgen op de kampeer plekken, hoef jij minder gewicht te dragen. Indien nodig kunnen we ook de camera batterijen een keer opladen.
  • Lekker eten en drinken op dag 1 en een afsluitende, feestelijke etentje op dag 6.

dit is niet inbegrepen in de prijs

  • De reis naar Hagfors, Harm’s terrein, is voor eigen kosten (je kunt uiteraard wel samen met de andere deelnemers reizen).
  • Boodschappen voor tijdens het wildkamperen, denk aan ontbijt, snacks, lunch en avondeten. 
  • Een tent, backpack, slaapmat, etc. De kampeerspullen neem je zelf mee.

Hoe fit moet ik zijn?

Je hoeft geen topsporter te zijn, maar je moet een prima conditie hebben en in staat zijn een aantal uren over oneffen terrein met hoogteverschillen te lopen. Er zijn stukken waar we off-road gaan en je over rotsen klautert of door zompige mosbulten loopt. We lopen 10 à 15 km op een dag.

Veelgestelde vragen

Nee! Dit is niet erg. De eerste keer écht wildkamperen kan eng en spannend zijn. Harm en Wahid hebben hier veel ervaring mee. Zij kunnen je alles leren wat je moet weten.

Dit verschilt per persoon. Na inschrijving krijg je een lijst met voedsel en recepten die je mee kunt nemen tijdens het wildkamperen. Elke avond koken we gezellig in duo’s op het kampvuur of op je gasbrander. Voor ontbijt eet Wahid bijvoorbeeld graag een mengsel van havermout, gedroogd fruit en zaden, doe hier wat kokend water bij en je hebt een perfect ontbijtje. Ook om het eten hoef je je geen zorgen te maken.

Overal! Als het maar ver genoeg is van ons kamp en eventuele paden. De eerste paar keer is het misschien even wennen, maar daarna is het echt genieten. Je loopt zo een 50 meter van het kamp af, graaft een gat, of haalt wat mos weg. Je doet je ding, en je bedekt je ding weer. Even de handjes wassen en je kunt er weer tegenaan!

Dit kan erg verschillen per persoon afhankelijk van de uitrusting die je meeneemt. Maar, je backpack zal minimaal 15kg wegen tot maximaal zo een 22kg. Mocht je net wat meer comfort willen tijdens deze reis, dan is het ook mogelijk om je backpack steeds te laten bezorgen van A naar B! Dit zit inbegrepen in de prijs.

We nemen hoe dan ook een mooi groot zeil mee zodat we altijd een afdakje kunnen bouwen en droog kunnen zitten. Het is onwaarschijnlijk dat het rond deze periode 24/7 regent. Het midden van Zweden heeft over het algemeen fijne zomers en herfsten. Mocht het nou echt alsmaar regenen, dan hebben we ook altijd nog een plan b. Na regen krijg je ook juist vaak de dramatische luchten en licht.

Na inschrijving krijg je een gedetaileerde paklijst. De basics zijn in ieder geval: stevige (waterdichte) wandelschoenen, kleding in laagjes, regenjas, eventueel regenbroek, camera spullen! Een goede backpack waar alles in kan en uiteraard kampeerspullen. Binnenkort verschijnt er ook een video, Wahid laat hier zien wat hij meeneemt.

Backpack Zweden

Wahid, fotograaf en avonturier

Hi, ik ben Wahid! Een van de reisleiders die met je mee zal gaan. Ik ben tevens ook de fotograaf in ons duo met Harm! 
Als er één ding is wat ik zeker weet in mijn leven, dan is het dat fotografie mijn passie is. Het begon allemaal met de natuur, landschappen en de sterrenhemel. Maar, hier kon ik het niet bij laten. Portretten maken, werken met flitsers, daar ben ik ook erg enthousiast over. Van mijn passie heb ik mijn werk weten te maken! Ik werk voor verschillende bedrijven en aan diverse projecten.
Tijdens deze reis zal ik je helpen om je fotografie skills te verbeteren. Je kunt me alles vragen wat je wilt, ook op zakelijk gebied als daar je interesses liggen, geheimen bestaan niet.
Ik kijk enorm uit naar deze reis. Wildkamperen en fotograferen, wat heeft een mens nog meer nodig?

Wildkampeer uitrusting

Harm, outdoor freak en gids

Hoi! Ik ben Harm. In 2022 ben ik met mijn gezin en 3 kinderen geëmigreerd naar Zweden. Mijn huis midden in het bos is straks ons startpunt van de reis. Wahid en ik hebben elkaar voor het eerst ontmoet in oktober 2022 en daar is deze mooie samenwerking uit ontstaan.
Mijn passie voor de natuur is een aangeboren afwijking. Als klein ventje was ik al betoverd door de vogels, de bomen maar ook de kleinste beestjes. Het vastleggen hiervan door fotografie is iets wat ik ook jaren heb gedaan.
Ik werk hier in Zweden als coach voor mannen, en organiseer verschillende soorten outdoor trips, meestal in combinatie met coaching. 
Samen met Wahid gaan we voor een 100% natuurbeleving en ik kijk er naar uit jullie mee te nemen in het gebied waar ik woon.

Wat kun je leren van ons?

Soms kom je op een locatie in de natuur, en je gevoel zegt dat er hier gewoon een topfoto moet zijn. Vervolgens ga je aan de slag en je kunt je visie maar niet verwezenlijken. En je weet niet waarom… Het ontbreekt je aan de kennis. Wahid kan je hierbij helpen! Je gaat leren wat een foto interessant maakt, je gaat dynamische composities creëren, beelden met diepte.
Foto’s maken in de nacht, lastig? Na deze trip niet meer.
Naast het beter worden in landschapsfotografie kun je ook kennis maken met een stukje lifestyle fotografie en het maken van portretten. 
Wahid heeft jarenlange professionele ervaring op veel diverse gebieden van fotografie, hij heeft ook meerdere workshops gegeven. Al zijn kennis staat tot jouw beschikking, en hij deelt het graag met je!
Bekijk meer van zijn natuurfoto’s hier.

Harm kan je alles vertellen over de Zweedse natuur. Hij zit boordevol kennis. Van hem kun je alles leren over het wildkamperen, de basis van bushcraft, maar ook over vogels, reptielen en andere dieren. 
Zijn passie voor de natuur is aanstekelijk en hij brengt het graag over op anderen. 
Na een hele dag actief buiten te zijn geweest, ploft hij graag neer bij het kampvuur. Daar ontstaan dan altijd goede gesprekken. 
Als we terugdenken aan outdoor trips, dan zijn de momenten rondom het kampvuur een van de eerste dingen die naar boven komen. 

Naast al het fotograferen en wildkamperen heb je ook genoeg momenten voor jezelf. Hier ontstaan dan vaak mooie nieuwe ideeën, misschien voor een interessante foto, maar wellicht ook voor je persoonlijke leven! Het wordt hoe dan ook een bijzonder avontuur.

Belangrijkste info

Wat?

Prachtige en unieke foto's maken in de Zweedse wildernis!

Wat nog meer?

Wildkamperen! 24/7 buiten, altijd daar op het juiste moment voor de foto's!

Met wie?

Met een professionele fotograaf, outdoor expert én 8 fotografie en outdoor liefhebbers!

Wanneer?

Van zondag 17 september t/m vrijdag 22 september 2023

waar?

Midden in de Zweedse natuur, Hagfors. Exacte locatie volgt na inschrijving.

Prijs

€1500,-
Exclusief vliegticket / reiskosten

Ga je mee op de Zweedse foto expeditie ?

Na het invullen van het formulier hieronder nemen wij zo snel mogelijk contact met jou op. Met een video call leren we elkaar alvast beter kennen, dan heb jij ook een nóg beter gevoel bij deze reis. Na bevestiging van deelname ontvang je van ons de factuur en dan is het aftellen. Wij kijken er enorm naar uit!